Recept

Bananen-couscouspannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken gemaakt van couscous? Het kan! En het is nog overheerlijk ook! 

bereiding
  1. 1

    Doe de aardbeien en het citroensap in een kookpot. Laat afgedekt 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer er - van het vuur - de Pec Plus door, meng goed. Zet de kookpot opnieuw op het vuur en voeg de Tagatesse toe. Laat 1 minuut doorkoken. Schenk in een gesteriliseerde bokaal.

  2. 2

    Verwarm de melk met de suiker, de kaneel, de nootmuskaat en een snuifje zout tot hij kookt. Zet het vuur af.

  3. 3

    Doe de couscous in een kom en schenk er de warme melk bij. Dek af en laat 10 minuten wellen tot de couscous de melk heeft opgenomen. Schep het mengsel in een blender. Splits de eieren en voeg de dooiers samen met de gesmolten boter en de banaan toe en mix tot een glad deeg.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met 'n snuifje zout. Schep mee door het beslag. Verhit boter in een pan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag.

  5. 5

    Hak de amandelen grof. Serveer de pannenkoekjes met de amandelen en de suikervrije confituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananen-couscouspannenkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!