Recept

Parelcouscous met gegrilde kalkoenreepjes en geroosterde paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en slank gerecht. Perfect voor jouw zondagse brunch of een heerlijk buffet.

bereiding
  1. 1

    Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Zet de oven op grillstand. Verhit een grillpan en bak de kalkoenreepjes goudbruin. Kruid met ras el hanout, cayennepeper en zout.

  3. 3

    Leg de paprika’s in zijn geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze onder de ovengrill tot het vel zwartgeblakerd is. Draai de paprika’s regelmatig om zodat alle kanten goed kunnen roosteren. Doe de warme paprika’s in een plastic zakje of in een afgedekte schaal en laat ze een kwartier rusten. Verwijder het vel en snij de paprika’s in reepjes.

  4. 4

    Pel en snipper de rode. Meng de parelcouscous, rode ui, kalkoenreepjes en reepjes paprika. Maak een dressing van 4 el olijfolie, granaatappelsiroop, peper en zout en meng door de salade.

  5. 5

    Schep de salade in een grote schaal, bestrooi met de granaatappelpitjes, pijnboompitten en waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous met gegrilde kalkoenreepjes en geroosterde paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!