Pittige salade met gegrilde gemberkip, ananas, rucola en parelcouscous
bereiding
-
1
Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
2
Snij de ananas in kleine blokjes. Snipper de gember fijn. Spoel de rucola en hak de helft fijn. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes zonder de pitjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen.
-
3
Snij de kip in reepjes en meng met de gember. Bak in olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Meng de parelcouscous met de gehakte rucola, de ananas, de tomaat en 2/3 van de lente-ui. Sprenkel er 3 el olijfolie en 2 eetlepels citroensap over, breng op smaak met peper en zout.
-
5
Leg de rest van de rucola in een grote saladekom. Verdeel er de couscoussalade over en werk af met de gebakken kip en de rest van de lente-ui.