Kokkels met witte asperges, courgette en zeekraal
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Schil de asperges en snij het harde onderste deel weg. Snij de asperges in stukken van 3 cm. Spoel de courgette en snij in blokjes.
-
2
Fruit de sjalot met de look glazig in een klontje boter. Voeg de asperges toe en bak 5 minuten mee. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en kruid met peper en zout.
-
3
Neem 4 vellen aluminiumfolie en plooi tot een open papillot. Verdeel er de kokkels in, schep er de gebakken knoflook, sjalot en asperges in en vul aan met de courgetteblokjes en de zeekraal. Leg er een blokje boter op en sluit de papillot.
-
4
Leg de papillotten 10 minuten op de barbecue tot alle kokkels open zijn. Werk af met de peterselie.