Recept

Bloemkoolpizza met gekaramelliseerde ui, groene-aspergepunten en spinaziepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en gezonde pizza met bloemkoolbodem. 

bereiding
  1. 1

    Doe de uien samen met de balsamicoazijn, de suiker, 1 el olijfolie en een snuifje zout in een steelpannetje en laat op een laag vuur 30 minuten sudderen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloemkoolroosjes in delen in een blender en mix fijn. Schep in een kom en zet 5 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen. Schep er het amandelmeel, de eieren en de kaas door. Kruid met peper en zout. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er met een lepel een cirkel van 1 cm dik van en zet 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer de aspergepunten 5 minuten in licht gezouten water. Mix alle ingrediënten voor de pesto glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel de tomatensaus op de bloemkoolpizza en smeer uit met een lepel. Beleg met de gekaramelliseerde uien, aspergepunten en paprikareepjes. Druppel er wat olijfolie over en zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Werk af met kerstomaatjes, chilivlokken, pesto en een handvol kiemen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolpizza met gekaramelliseerde ui, groene-aspergepunten en spinaziepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!