Recept

Rabarber-aardbeienpudding met melkbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele en zonnige versie van de klassieke pudding. 

bereiding
  1. 1

    Maak de broodjes: schep de bloem, suiker, gist en een snuifje zout in de mengkom van de keukenrobot. Mix er de room en het ei door en voeg dan beetje bij beetje de boter in vlokjes toe. Kneed tot een homogeen, elastisch deeg. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de rabarber, aardbei, lichtbruine en witte suiker, bloem, citrussap en vanille-extract in een beboterde ovenschaal en schep goed om.

  3. 3

    Kneed het broodjesdeeg goed door en verdeel in 20 gelijke stukken. Rol er balletjes van en beleg er het fruit mee. Laat nog 1 uur rijzen op een warme plaats.

  4. 4

    Bestrijk de broodjes met water, room of een losgeklopte eierdooier voor extra glans en zet 1 uur in de oven.

  5. 5

    Maak de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking. Schenk die vlak voor serveren over het warme fruit. Bestrooi met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarber-aardbeienpudding met melkbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!