Recept

Appel-karamelpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pudding met appel en karamel. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen (hou er 1 apart) en snij in partjes.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpannetje tot ze goudbruin is. Schenk 3/4de in een maatbeker. Bak de appelpartjes samen met 40 g suiker en 40 g lichtbruine suiker in de rest van de boter tot ze karamelliseren. Blus met de rum en het citroen- en sinaasappelsap en laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur. Schep de appelen en siroop in een ovenschaal.

  3. 3

    Klop de karnemelk en het ei los met de apart gehouden gesmolten boter. Roer de rest van de suiker, het sinaasappel en citroenrasp, de bloem, vanille, gember en een snuifje zout los in een andere kom. Schenk er het karnemelkmengsel bij en klop goed los.

  4. 4

    Schenk het puddingbeslag over de appelen. Bestrooi met maiszetmeel en de resterende in plakjes gesneden appel en bak 50 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Serveer met kant-en-klare karamelsaus en een stevige dot slagroom en vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appel-karamelpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!