Zeebaarsfilet met salsa verde, rucola en geroosterde aardappeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen zorgvuldig en snij in partjes. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Schik de kruiden en de teentjes knoflook erbij en rooster gaar in de oven gedurende zo’n 30 à 35 minuten.
-
2
Mix voor de salsa de peterselieblaadjes, selderblaadjes, kappertjes, dragon, ansjovis en limoenrasp in de foodprocessor. Voeg de olie toe en mix tot een dikke pasta. Meng met het limoensap, de knoflook en fijngehakte selder. Breng verder op smaak met peper, zout en meng er eventueel nog wat olie door.
-
3
Besprenkel de rucola met olijfolie en witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Bak vis eerst op de velkant in een flinke scheut olijfolie. Draai om en bak nog even verder.
-
4
Serveer de gebakken vis met de rucola, de geroosterde aardappelen en een flinke lepel salsa verde. Geef er een partje citroen bij.