Restjespannetje met kip, gnocchi, spinazie en champignonsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de champignons in stukken, pel en snipper de ui fijn. Bak de uien en champignons gaar in een scheut olijfolie. Voeg 2 geplette teentjes look toe en bak nog 1 minuut.
-
2
Haal alles uit de pan en smelt de boter. Voeg hierbij de bloem en bak al roerend 2 minuten. Kruid met kippenkruiden, cayennepeper en extra peper naar smaak. Voeg dan geleidelijk aan 500 ml melk en 300 ml kippenbouillon toe en laat de saus al roerend, met een klopper, indikken op een laag vuur.
-
3
Haal de saus van het vuur en voeg er de restjes kippenvlees, gebakken ui en champignons, spinazie en gnocchi aan toe. Kruid bij met peper en zout. Giet in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte parmezaan. Zet 20 minuten in de oven. Garneer met verse spinazie en serveer.