Gegratineerde paprikastoemp met chili con carne en nachocrumble
bereiding
-
1
Snipper twee uien en drie teentjes knoflook fijn. Snij de wortel en selder in kleine blokjes.
-
2
Verhit de olijfolie en 2 el boter in een pan en bak er het gehakt in rul. Roer regelmatig om. Voeg na ongeveer 10 minuten de gesnipperde ui, knoflook en bruine suiker toe. Voeg vervolgens de wortel- en selderblokjes en dan de tomatenblokjes, de chilipeper en het chilipoeder toe naar smaak. Voeg er rode wijn aan toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
-
3
Kook ondertussen de aardappelen. Fruit de ui en paprika’s in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Pureer de aardappelen en voeg de paprika’s en de ui toe. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
4
Laat de rode bonen uitlekken. Voeg ze bij de saus en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje warmen. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de chili con carne over een ovenschotel.
-
5
Leg een dikke laag van de paprikapuree op de chili con carne. Strooi er nog de rest van de Parmezaan over, de verkruimelde nacho’s en de zonnebloempitten. Laat nog 15 minuten gratineren in de oven, of tot er een mooi korstje zit op de aardappelen.