Recept

Misosoep met sobanoedels en eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en gezonde lunch uit de Japanse keuken. 

bereiding
  1. 1

    Kook de sobanoedels zoals vermeld op de verpakking, giet af, spoel ze met koud water en leg ze even apart. Kook de eieren in 6 minuten half hard en pel ze. Halveer en leg apart.

  2. 2

    Spoel de paksoi en snij in reepjes. Maak de shiitake schoon en snij grote exemplaren in stukjes. Snipper de lente-uien en de chilipeper. Snij de radijsjes in flinterdunne plakjes.

  3. 3

    Leng de misopoasta aan met 1,5 liter water. Voeg de geraspte gember toe en laat even opkoken. Doe de sojascheuten, paksoi en shiitake bij de soep en laat enkele minuten op een zacht vuur trekken.

  4. 4

    Verdeel de noedels over kommetjes en schenk er de misobouillon bij. Leg er de gekookte eieren bij en bestrooi met lente-ui, koriander, radijsjes en (optioneel) chiliringetjes. Kruid eventueel bij met zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misosoep met sobanoedels en eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!