Burger van zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180C. Snij de zoete aardappelen open en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 15 minuten in de oven.
-
2
Lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe in een blender en meng met 150 g witte bonen, het ei, de bloem, panko, peterselie, geperste knoflook, cayennepeper en peper en zout. Mix kort en breng verder op smaak met peper en zout. Is de mix nog te vloeibaar, voeg dan extra panko toe.
-
3
Vorm burgers van de mix. Bak ze in wat olijfolie aan beide kanten krokant.
-
4
Snij de paprika’s in repen. Lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado, prak fijn, meng met de zure room en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
-
5
Snij de pistolets open, leg er wat rucola en een burger op. Werk af met de repen gegrilde paprika, de rest van de witte bonen en een flinke lepel van de avocadosaus.