Warm noedelslaatje met scampi
bereiding
-
1
Maak de dressing: maak een fijn sneetje in het citroengras en verwijder de buitenste blaadjes tot je enkel het witte gedeelte overhoudt. Snij dit heel fijn. Doe het samen met de andere ingrediënten in een dressingbeker en schud goed los. Zet weg.
-
2
Kook de soba noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep er een beetje van de dressing door.
-
3
Spoel de groenten goed en laat uitlekken. Snipper de lente-ui en de peultjes heel fijn. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper in ringen.
-
4
Maak de scampi schoon, laat het staartje eraan. Verhit olie in een pan en roerbak de scampi aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en stoof de chiliringen en de spinazie tot de spinazie geslonken is. Voeg de noedels, lente-ui en peultjes toe en mengl even goed door elkaar.
-
5
Schep de noedelsalade in een kom en werk af met de gebakken scampi en koriander. Besprenkel met de overgebleven dressing.