IJs van rabarber en aardbei
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien en de rabarber en snij de rabarber in stukjes van 1,5 cm. Doe de vruchten samen met het vanille-extract en 2 eetlepels honing in een grote pan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter als het mengsel kookt en laat 10 minuten zachtjes verder garen. Vergeet niet af en toe te roeren.
-
2
Pureer de aardbei-rabarbercompote in een keukenmachine of met een staafmixer. Giet in een kom en laat een halfuur afkoelen in de diepvries.
-
3
Doe de yoghurt in de keukenmachine en roer de afgekoelde compote en de rest van de honing erdoor. Mix tot een smeuïge massa.
-
4
Schep de yoghurt in een cakevorm en zet ‘m voor 1 uur in de diepvries. Haal het ijs eruit en roer het goed om en zet het opnieuw een uur in de diepvries. Haal het ijs 10 minuten voordat je het serveert uit de diepvries.