Recept

Lauwe pastasalade met gorgonzola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie-pasta op z'n best

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de appel, bloemkool en ijsbergsla.

    Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.

    Sprenkel er citroensap over tegen het verkleuren.

    Snij de bloemkool met behulp van een mandoline in dunne plakjes.

    Spoel en snij de ijsbergsla in beetklare stukken.

    Hussel alles door elkaar.

  2. 2

    Kook de rigatoni beetgaar in ruim voldoende gezouten water.

    Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Maak 200 g gorgonzola fijn (hou 50 g apart voor de afwerking) en meng de kaas met de melk en de boter.

    Warm het mengsel een paar minuutjes op tot je een smeuïge crème hebt.

    Roer er de room door de saus.

    Schep de saus over de rigatoni.

  4. 4

    Vul de borden met de pasta.

    Werk af met de appel, bloemkool, ijsbergsla, gehakte walnoten en de rest van de gorgonzola.

    Lekker met toastbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe pastasalade met gorgonzola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!