Recept

Zalm met ricotta en boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een winters vispannetje met zalm en boerenkool. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de boerenkool en verwijder de nerven met een mes. Rol de kool op per twee blaadjes en snij heel fijn. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en plet de knoflook. Verhit een klontje boter of een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de boerenkool en de knoflook toe en laat enkele minuten meestoven tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Laat kort afkoelen.

  2. 2

    Rasp de Parmezaanse kaas en vermeng met de ricotta en de boerenkool. Spoel de citroen met heet water en rasp de schil. Voeg ook dit toe aan het kaasmengsel en kruid alles met peper en zout.

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de spinazie gaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Schep de spinazie in een ovenschaal. Leg daarop de zalmfilets. Lepel over de zalm het ricottamengsel. Zet 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met ricotta en boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!