Kruidige zeewolf met venusschelpjes
bereiding
-
1
Meng de harissa met het sap van de sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf de vis in met dit mengsel en laat een uur marineren. Warm intussen de visfond op in een pannetje en voeg de saffraan toe.
-
2
Spoel de selderij en snij hem in fijne blokjes. Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortels en snij in dunne schijfjes.
-
3
Neem een grote lage kookpan met deksel of een tajine. Stoof de ui, wortel en selderij aan in een scheut olijfolie. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de groenten. Kruid met garam masala. Laat vijf minuten garen en voeg dan de paprika toe. Laat vijf minuten verder garen. Voeg dan het blik tomatenblokjes en de visfond toe. Laat 20 minuten pruttelen.
-
4
Snij de vis in stukken. Spoel de venusschelpen. Voeg de vis en de schelpen toe aan de tajine. Laat nog zeker vijf minuten garen. Snij de bladpeterselie fijn en strooi over de schelpjes. Breng op smaak met een beetje citroensap. Serveer met couscous of brood.