Pittig varkensgehaktslaatje
bereiding
-
1
Snipper de knoflook en de chilipeper voor de dressing fijn. Doe de vissaus samen met de azijn, suiker en 100 ml water in een steelpannetje. Breng aan de kook tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg dan het limoensap, de knoflook en de chilipeper toe.
-
2
Snipper het citroengras fijn. Pel en plet de knoflook. Voeg toe aan het gehakt. Breng verder op smaak met de gember en de sesamolie. Verhit arachideolie in een pan en roerbak het gehakt rul. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Rasp intussen het vruchtvlees van de papaya grof. Pel en snipper de ui fijn. Spoel de kruiden en zwier droog, meng met de papaya, ui, scheutjes, de gesnipperde chili en de dressing.
-
4
Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af. Meng ze met het gehakt en de groenten. Werk af met de gefrituurde uitjes en kruiden naar keuze.