Appelroosjestaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in ultradunne schijfjes. Stoom de appelschijfjes en laat ze uitlekken in een zeefje.
-
2
Kneed de bloem, boter, suiker en het ei voor de bodem. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Verpak in plasticfolie en leg een halfuurtje in de koelkast. Rol uit met een deegroller en leg in een beboterde en bebloemde taartvorm.
-
3
Mix alle ingrediënten voor de frangipanecrème in de keukenrobot.
-
4
Verwarm voor de banketbakkersroom 500 ml melk in een steelpannetje. Klop 150 ml melk samen met de eieren, vanillepoeder en de suiker goed los. Schenk bij de warme melk en roer langzaam op een zacht vuur tot een dikke crème. Laat afkoelen en meng met de frangipanecrème.
-
5
Stort de banketbakkersroom over het uitgerolde zanddeeg en strijk glad. Rol de gestoomde appelpartjes op en zet ze op de room. Schuif 45 minuten tot ± 1 uur in de oven.
-
6
Verwarm enkele lepels confituur en bestrijk de appelpartjes met de warme confituur. Laat afkoelen of serveer ze lauw.