Bloemkoolcurry met varkensreepjes
bereiding
-
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Pel de ui, snij in schijfjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Spoel de paprika en spitskool en snij in fijne reepjes. Snij de chilipeper in dunne plakjes en rasp de gember fijn.
-
2
Snij het vlees in reepjes en bak ze in 1 el olijfolie in een wok. Roerbak 5 minuten. Haal de reepjes uit de pan (en zet aan de kant) maar maak de pan niet schoon. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
-
3
Fruit de ui in de pan. Schep eruit. Roerbak de bloemkoolroosjes, paprikareepjes en spitskool. Heb je te veel groenten voor de pan, stoom de rest dan even apart zodat ze allemaal even snel gaar zijn (en knapperig blijven).
-
4
Breng op smaak met geraspte gember, chilipeper, kurkuma, komijnzaadjes en kerriepoeder. Laat 5 minuten garen en roer af en toe om.
-
5
Voeg de ui, het vlees, de kikkererwten en de kokosroom toe. Serveer met de rijst.