Vispakketje met venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalotten, fruit aan in wat olie. Spoel de venkel en het loof, snij de venkel in dunne plakjes met de mandoline. Schraap de wortelen en snij in dunne reepjes.
-
2
Houd enkele schijfjes venkel apart voor in de papillot en blancheer de overige plakjes 2 minuten in gezouten water. Schep de venkel in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie. Zet 25 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten ook de gehalveerde kerstomaten toe. Schep om.
-
3
Neem 4 stukken aluminiumfolie (groot genoeg om vis en groenten in te wikkelen). Leg op de folie eerst een flinke laag sjalot en sprenkel hier wat olijfolie over. Schep er de wortelen en de venkel op. Beleg met de vis en het venkelloof. Besprenkel met de Ricard en vers citroensap en kruid met peper en zout. Schuif de pakketjes 10 à 15 minuten in de oven.
-
4
Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Serveer de vispakketjes met de quinoa (waardoor je de geroosterde sesamzaadjes mengt) en de geroosterde venkel en tomaat. Werk af met wortelen.