Rundstoofpotje met aardappelplakjes
bereiding
-
1
Schraap de wortelen en snij in blokjes. Pel en snipper de ui. Bebloem het stoofvlees, kruid met peper en zout. Korst het aan in een beetje boter, schep uit de pan.
-
2
Verhit opnieuw boter in de pan en stoof de ui en wortelen aan op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed los. Schep er het stoofvlees en de bonen bij en blus met de bouillon. Laat 1 uur afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de Worchestersaus, roer af en toe goed om.
-
3
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.
-
4
Schep het stoofpotje in een ovenschaal en dek dakpansgewijs af met de aardappelplakjes. Leg er vlokjes boter op en schuif 45 minuten in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie als de aardappelen te bruin korsten. Neem uit de oven, laat nog 5 minuten rusten en serveer.