Quiche met linten van courgette, ham en kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm, prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Zet de quichebodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten verder in de oven.
-
2
Spoel de courgette en snij met een mandoline in de lengte in fijne plakken. Halveer ze daarna tot je linten van zo’n 2 à 2,5 cm breed hebt. Snij de ham en kaas zonder de randjes ook in even lange repen.
-
3
Klop het ei luchtig met de room en de gedroogde kruiden. Leg nu afwisselend de linten van courgette, ham en kaas in de vorm. Werk in de vorm van een roos tot het midden van de quiche.
-
4
Giet het eimengsel over de groenten en zet de quiche nog 30 minuten in de oven.