Pasta bolognese
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de wortel en courgette in heel kleine blokjes. Fruit de ui, knoflook en wortel aan in wat olijfolie, voeg na 3 minuten het gehakt toe en roerbak tot het rul gebakken is. Voeg de courgetteblokjes, tomatenblokjes en -passata toe. Kruid met chilipoeder, paprikapoeder, oregano, peper en zout. Laat onder deksel 30 minuten pruttelen.
-
2
Snij de paprika’s in reepjes en stoof ze in wat olijfolie tot ze zacht zijn en lichtjes kleuren. Kruid met peper en zout.
-
3
Meng de mascarpone met de gehakte peterselie, oregano en basilicum. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Doe de pasta in een grote kom, verdeel er de saus over en dan de kruidige mascarponesaus, werk af met de gestoofde paprika’s.