Zeebaars uit de oven met tijm en knoflook
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de vis aan de binnen- en buitenkant en dep droog met keukenpapier. Snij het vel ruitvormig in met een scherp mesje. Let wel op dat je enkel in het vel snijdt en niet in de filet. Kruid de vis aan de binnen- en buitenkant met peper en zout.
-
2
Spoel de citroen en snij in dunne plakjes. Trek de teentjes knoflook uit elkaar. Snij de paprika in fijne repen.
-
3
Leg de vissen op een ingevette bakplaat, vul de buikholte met enkele takjes tijm en plakjes citroen. Verdeel de rest errond, samen met de teentjes knoflook. Sprenkel de olijfolie erover.
-
4
Leg de paprikarepen en olijven erbij en laat in de voorverwarmde oven in 15 à 20 minuten gaar worden. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer.