Gevulde kipfilets tikka masala
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof in een pan met wat olie. Voeg de gember, de tomatenpuree, de kurkuma, de komijn, de garam masala en de cayennepeper toe.
-
2
Neem de pan van het vuur en roer er de Griekse yoghurt door. Breng verder op smaak met zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets open (maar niet helemaal door) tot grote lappen. Klop ze eventueel met een vleeshamer wat platter. Smeer op elke kipfilet een laagje van de roomkaas, leg er de gesnipperde peterselie en koriander en een plakje rauwe ham op. Kruid met peper en zout, rol op en maak vast met prikkers of keukentouw.
-
4
Bak de kipfilets rondom aan in wat boter. Schep de saus in een ingevette ovenschaal en leg er de rolletjes kip in. Laat 15 à 20 minuten garen in de oven. Serveer met een schepje Griekse yoghurt en de extra koriander.