Aardappelsalade met chorizo en inktvis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en halveer ze. Schik de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en bak ze 40 minuten in de oven.
-
2
Snij de chorizo in schijfjes van ½ cm en bak ze in een pan met olijfolie 3 minuten aan elke kant. Haal de chorizo uit de pan.
-
3
Snij de inktvistentakels in gelijke stukken. Bak de inktvis in de pan van de chorizo. Kruid ze met een flinke snuif gerookt paprikapoeder.
-
4
Haal de krieltjes uit de oven, meng er de inktvis en de chorizo onder. Pers het sap uit de citroen. Breng de krieltjes op smaak met het citroensap, eventueel een extra snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
5
Schik de krieltjessalade in een schaal en werk ze af met de plukjes peterselie.