Soepje met scampi's, groene asperges en sojascheuten
bereiding
-
1
Kook de eieren in 6 minuten bijna hard. Pel en halveer ze. Zet een pot op het vuur met de bouillon en de misopasta en breng aan de kook.
-
2
Breek de uiteinden van de asperges en snij de maïs overlangs in de helft. Snij de champignons in kleinere stukken. Pel de scampi’s, maak ze schoon en gaar ze 5 minuten in de bouillon. Voeg na 2 minuten de groene asperges, de maïs en de paddenstoelen toe en laat nog even meekoken.
-
3
Breng water aan de kook en gaar er de rijstnoedels in zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze onder koud water en zet opzij.
-
4
Haal de soep van het vuur en voeg de sojascheuten en de noedels toe. Verdeel de soep over verschillende kommen. Werk af met een half eitje, gesnipperde lente-ui en koriander.