Recept

Tomatensalade met rucola en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker licht gerecht voor de zomer, klaar in 20 minuten!

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Spoel de rucola en zwier droog. Spoel tijm en rozemarijn, schud droog, rist de blaadjes af en hak ze grof.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een steelpannetje, doe er de panko in, voeg de gehakte kruiden toe en bak even op tot de panko goudbruin is. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag, zonder extra vetstof.

  3. 3

    Maak een vinaigrette van de koolzaad- en notenolie, de ciderazijn en de mosterd. Klop goed op en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur in stukjes. Verdeel de tomatensalade, de rucola en de mozzarella over vier borden en werk af met de gebakken panko en geroosterde amandelen. Besprenkel met mosterdvinaigrette en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensalade met rucola en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!