Fish and chips uit de airfryer met erwtenpuree
bereiding
-
1
Kruid de vis met peper en zout. Neem drie kommetjes. Doe in het eerste de bloem, klop in het tweede het eitje los en doe de panko in het derde kommetje. Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Zet de vis koel weg in de koelkast.
-
2
Spoel de muntblaadjes. Blancheer de erwtjes in gezouten water. Laat ze uitlekken en mix ze met de room en wat munt. Kruid met peper en zout en hou de erwtenpuree warm. Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
-
3
Spoel de aardappelen en snij ze in frietjes. Bak ze zo’n 10 minuten op 120°C in de airfryer (frietjesstand). Haal de frietjes eruit en laat ze afkoelen. Zet de airfryer op 180°C.
-
4
Bak de frietjes nog 20 minuten in de airfryer. Leg er de visfilets bij. Leg de frietjes en de visfilets apart en bedruppel met wat olie. Je kunt de visfilets ook apart bakken (15 minuten op 200°C op de visstand) en nadien de frietjes kort weer even opwarmen.
-
5
Schik de frietjes en de vis op een bord en lepel er de erwtenpuree en de mayonaise bij. Serveer met citroen.