Taartje met nieuwe patatjes, lente-ui en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vormpjes met een steunvulling (droge erwten, rijst...). Bak de taartbodempjes 10 minuten blind voor in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en verwijder het bakpapier met de steunvulling.
-
2
Spoel de aardappelen en snij ze ongeschild in fijne plakjes. Schik ze mooi in de vormen.
-
3
Klop het ei los met de room en de geitenkaas. Roer de mierikswortelpasta door het eimengsel en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de aardappeltjes.
-
4
Zet de oven op 175°C en bak de taartjes 20 minuten verder. Ze zijn klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn en het eimengsel mooi gestold is. Werk af met stukjes lente-ui. Serveer met een frisse salade.