Taboulé met merguez, broccoli en bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en leg ze op een ingeoliede bakplaat. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Gaar ze 25 minuten in de oven.
-
2
Kook intussen de couscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels los met een vork.
-
3
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Meng de gehakte kruiden, de lente-uitjes en de rozijnen door de couscous. Breng de couscous verder op smaak met 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, peper en zout. Bak de merguezworstjes krokant in wat boter.
-
4
Doe de taboulé in een serveerschaal, leg er de gebakken merguez en de gegrilde bloemkool en broccoli bovenop en werk hem verder af met de granaatappelpitjes en extra peterselie of koriander. Serveer het gerecht met de Griekse yoghurt.