Varkensgebraad met gegrilde groenten
bereiding
-
1
Hak de kruiden (voor het vlees) fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de kruiden met de look, brandewijn en wijn.
-
2
Bestrijk het vlees met boter, kruid met peper en zout en leg het op een grillbakje. Leg het op de hete barbecue en doe het deksel dicht (of als je barbecue geen deksel heeft, zet er dan een kookpan ondersteboven over). Laat zo 10 minuten garen. Bestrijk het vlees met de marinade en leg het boven minder warme kolen, laat nog ongeveer 40 minuten garen. Draai af en toe om en bestrijk het met de marinade.
-
3
Maak de kruiden voor de saus schoon en hak ze fijn. Meng met yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout. Roer de peperbolletjes door de saus en bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
4
Maak alle groenten schoon. Snij de courgette in plakken. Breek de harde uiteinden van de asperges. Snij de paprika’s in 8 stukken, verwijder de zaadlijsten. Meng alle groenten in een kom. Pers er de knoflook over uit en meng met olie, peper en zout. Bak 10 minuten op de grill.
-
5
Snij het vlees in plakken en serveer het met de gegrilde groenten en de saus.