Balletjes in broodkorst met gegrilde bloemkool en radijs
bereiding
-
1
Rol balletjes (80 g) van het varkensgehakt.
-
2
Meng de bloem, het zout, 2 el olijfolie en 100 ml water tot een brooddeeg en kneed 10 minuten goed door.
-
3
Verdeel het deeg in stukjes en rol ze uit tot deeglapjes van 0,5 cm dik. Pak de balletjes in in lapjes deeg (zoals je een appel met deeg zou inpakken).Leg deze deegballetjes rondom in de barbecue, gewoon op de kolen. Bak ze 15 minuten. Ze mogen volledig zwartblakeren.
-
4
Snij de bloemkool of romanesco (of een mengeling van beide )in roosjes en halveer de radijzen. Laat er een deel van het groen aan.Kruid de bloemkool en de radijs met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gril ze op de barbecue (in een gietijzeren pan of eventueel op een zoutsteen). Blus met citroensap.
-
5
Breek de broodballetjes open en serveer alleen het gare gehaktballetje met de gegrilde groenten - de korst is voor de kippen.