Lasagne met kip en rozemarijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 200°C. Snij de kip let in blokjes en de champignons in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Stoof die glazig in olijfolie en doe er de kip, gehakte rozemarijn en champignons bij. Kruid met peper en zout. Roerbak tot de kip bruin is.
-
2
Smelt de boter, doe er de bloem bij, en roer. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met rozemarijn, nootmuskaat, peper en zout. Rasp wat van de schil van de citroen en roer door de saus. Voeg er van het vuur de geraspte gruyère aan toe.
-
3
Roerbak de spinazie in een pan met olijfolie, en doe er de ricotta bij. Kruid.
-
4
Leg in een ingevette ovenschaal een laag bechamelsaus, dan lasagnevellen, dan gebakken kip,dan spinazie, dan weer lasagnevellen, kip en spinazie. Eindig met kip en bechamel. Verdeel er de mozzarella en parmezaan over.
-
5
Zet koel weg. Bak, voor het serveren, 40 à 50 minuten in de oven.