Risotto met groene asperges en ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kopje van de asperges (zo’n 7 cm) en snij het onderste gedeelte in stukjes. Wikkel een plakje ham rond elk aspergekopje, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Pel en snipper de ui. Fruit de ui, voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Voeg de aspergestukjes toe. Blus met de wijn, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
-
3
Voeg een pollepel warme bouillon toe en blijf roeren. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de bouillon op is.
-
4
Roer de helft van de parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten rusten. Schep de risotto in kleine cocottes, leg er de asperges met ham bij en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.