Lamsragù met risotto
bereiding
-
1
Schil de wortel en snij hem in blokjes. Maak de selder schoon en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak het lamsvlees in 2 eetlepels olijfolie aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan en zet even aan de kant. Bak in dezelfde pan in de rest van de olijfolie de ui-, wortel- en selderblokjes 10 minuten.
-
2
Doe er opnieuw het vlees bij, blus alles met de rode wijn en voeg het laurierblad, de knoflook en de rozemarijn toe. Roer om. Zet onder met de bouillon en laat alles op een zacht vuur onder deksel 1 uur tot 1,5 uur garen. Controleer of het lamsvlees zacht is, laat het anders nog wat verder garen. Breng de ragù op smaak met peper en zout.
-
3
Maak 20 minuten voor serveren de risotto. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in wat olijfolie, voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olijfolie. Blus de rijst met de witte wijn en roer verder. Voeg pollepel per pollepel de warme bouillon toe en roer de risotto in 20 minuten gaar. Voeg er daarna de geraspte parmezaan door.
-
4
Serveer de lamsragù met de risotto en werk het gerecht af met de parmezaanschilfers en de peterselie.