Zalm in papillot met wortel en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook. Maak de wortelen en broccoli schoon. Snij de wortelen in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
2
Meng de teriyakisaus met de honing, knoflook, gember en de twee oliesoorten. Warm dit op tot de saus dik begint te worden.
-
3
Leg 4 stukken bakpapier of aluminiumfolie open. Leg op elk stuk een portie wortelen en broccoli. Leg er de zalmsteaks op en lepel er de teriyaki saus over. Kruid met peper en zout, en vouw de pakketjes goed dicht.
-
4
Leg de zalmpakketjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de lenteui in ringen. Doe de pak ketjes open, verdeel er de lente-ui over en serveer de gegaarde zalm met basmatirijst of aardappelpuree.