Romige gratin van citroenkip, aardappel en champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Snij de champignons en de kip in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen en snij de citroen à vif in plakjes, halveer elk partje.
-
2
Bak de champignons samen met de sjalot en knoflook in een klontje boter. Verkruimel het bouillonblokje erover. Roer er de bloem door en laat even drogen. Blus met de melk en laat indikken. Voeg er de room, de geraspte citroen en de citroenpartjes aan toe.
-
3
Meng de saus met de kipblokjes en de aardappelschijfjes, doe alles in een ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven.
-
4
Verwijder de folie na 25 minuten, laat nog even gratineren. Strooi er de gehakte kruiden over en serveer.