Appelflapjes met kaneel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Kneed de bloem met het water, de gist en de kaneel tot een stevig deeg. Laat vervolgens 20 minuten afgedekt rijzen.
-
2
Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het deeg plat en rol het uit tot een rechthoek van 30 x 45 cm. Verdeel in 2 gelijke stukken van 15 x 45 cm. Verdeel elk stuk in 3 gelijke vierkanten. Snij ten slotte elk vierkant in 4 driehoekjes.
-
3
Bestrijk de driehoekjes met abrikozenconfituur. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Schik op ieder deegstukje een stukje appel. Voeg eventueel nog wat grofgehakte pecan noten toe aan de vulling.
-
4
Rol de driehoekjes op van de basis naar de punt toe. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik de flapjes erop. Bedek ze met folie en laat ze 45 minuten rijzen.
-
5
Bak de flapjes 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.