Ovenschotel van asperges in ham met lichte roomsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel en schil de asperges. Breek het onderste harde stukje af. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet ze af, koel de asperges onmiddellijk af onder koud water en leg ze op een keukenhanddoek.
-
2
Beleg een sneetje ham met 3 à 4 asperges en rol op. Herhaal en zet opzij. Meng voor de saus de roomkaas, de room, de graanmosterd en 1 el gesnipperde dragon of tijm. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg de hamrolletjes erop. Giet de overige saus over de rolletjes en bestrooi met geraspte parmezaan. Schuif 25 minuten in de oven.
-
4
Kook intussen de krielaardappelen gaar en meng ze met peper, zout, 1 el gehakte peterselie en een scheutje olijfolie. Serveer de hamrolletjes met de krielaardappelen.