Recept

Olijventapenade op courgettetoastjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hapje van Pascale Naessens!

Pascale: "Olijven worden beschouwd als vetten, maar ze zijn wel gezond. Ze bevatten immers geen cholesterol, maar wel veel mineralen en vitamines. Je kunt ze combineren met brood, maar denk eraan dat je het menu steeds als een geheel moet zien. Als je nadien vis serveert, kun je vooraf geen brood geven. Daarom leg ik ze op een plakje courgette."

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Rooster de pijnboompitten. Doe de olijven, gedroogde tomaat, knoflook, kappertjes en pijnboompitten in een blender en mix tot een gladde massa.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij 'm in plakjes. Bestrijk de plakjes courgette met olijventapenade.

  3. 3

    Je kunt de tapenade 2 weken bewaren in de koelkast. Langer als je gesteriliseerde weckbokalen gebruikt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Olijventapenade op courgettetoastjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!