Recept

Kruidige bloemkool met gebakken halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pascale Naessens: "Dit is zonder twijfel een van mijn lievelingsrecepten. Een echte smaakbom. Laat de oven het werk maar doen!"

bereiding
  1. 1

    Breng water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de bloemkool in grote roosjes en kook die ongeveer 5 minuten in het water. Giet af en doe een flinke scheut olijfolie bij de bloemkool. Kruid met 2 eetlepels ras el hanout. Roer grondig maar voorzichtig om, zodat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het gele kruidenmengsel.

  2. 2

    Schep de bloemkool in een ovenschotel en zet 20 minuten in de oven. Was de kookpot nog niet af.

  3. 3

    Hak de knoflook fijn en snij de halloumi in dobbelstenen. Neem de kookpot waarin nog wat vetstof en ras el hanout zit en bak de look en de pompoenpitten ongeveer 2 minuten. Doe er de halloumi bij.

  4. 4

    Lepel het kaasmengsel tussen de bloemkoolroosjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!