Quiche met gerookte forel, zure room en aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de volkorenbloem met de gewone bloem. Kneed de koude blokjes boter door de bloem. Voeg het ei en een snuifje zout toe en kneed heel kort tot een homogeen deeg. Zet 30 minuten of langer in de koelkast.
-
2
Kook de aardappelen beetgaar en halveer ze. Rol het deeg uit (5 mm dik) en bekleed hiermee een ingevette vierkante bakvorm. Beleg met bakpapier en bakbonen. Bak het deeg blind gedurende 10 minuten op 180°C, verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog eens 10 minuten op 180°C. Laat afkoelen.
-
3
Meng de eieren met 1 koffielepel fijngesnipperde verse dille, de zure room, de room en kruid met peper, zout en een halve koffielepel mierikswortelpasta.
-
4
Leg op het gebakken deeg de gerookte forel en de aardappelen, en giet er de roommengeling over. Zet 35 à40 minuten in de oven. Garneer met extra dille en serveer warm. Lekker met een paar zoetzure rode-uiringen erbij.