Smørrebrød met gerookte forel en gepekelde groentjes
bereiding
-
1
Maak de gepekelde groentjes. Snij het loof van de radijsjes, spoel ze en snij ze in vieren. Schil de gele biet en snij ze in stukjes. Maak de wortel schoon en snij hem in kleine balkjes.
-
2
Doe de groenten in 3 afzonderlijke bokaaltjes. Verdeel de wittewijnazijn, de ruwe rietsuiker en het zout over de bokaaltjes. Doe de steranijs bij de wortelen, de korianderzaadjes bij de radijsjes en de kruidnagels bij de bietjes. Giet voorzichtig kokend water in de bokaaltjes tot de groenten volledig onderstaan. Laat minstens 2 uur pekelen.
-
3
Mix 200 gram gerookte forel met 150 milliliter room en enkele takjes dille. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak de sneetjes brood in wat olijfolie in de pan of rooster ze in de broodrooster of de oven.
-
5
Bestrijk de sneetjes brood met de mousse van gerookte forel en leg er de rest van de forel in stukjes op. Laat de gepekelde groentjes kort uitlekken en schik ze bij op het smørrebrød. Lepel de zalmforeleitjes erbij en werk af met de rest van de verse dille en de verkruimelde roze peperkorrels.