Recept

Salade met inktvis, sardines en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en snij in partjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, en leg er de rozemarijn en tijm bij. Rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgette, de venkel en de citroen zorgvuldig en snij met behulp van een mandoline of een scherp mes in flinterdunne plakjes. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Spoel de sla en zwier droog.

  3. 3

    Dep de inktvisringen droog. Snipper de knoflook fijn en meng met 3 eetlepels olijfolie. Leg er de sardines en inktvisringen in en laat 1 uur marineren.

  4. 4

    Zet een grillpan op het vuur en gril de courgette, venkel, citroen, tomaatjes, inktvisringen en sardines apart.

  5. 5

    Meng de gegrilde groenten en vis door de sla, en serveer er de geroosterde aardappelen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met inktvis, sardines en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!