Courgetti met broccoli en rundvlees
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Maak de broccoli’s schoon en snij ze in roosjes. Leg de broccoliroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven en draai de roosjes af en toe om.
-
2
Spoel de courgettes en maak er met een spiraalsnijder courgetti van.
-
3
Bak het rundvlees rosé in een hete pan met 2 eetlepels olijfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten en snij het in fijne reepjes.
-
4
Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m fijn zonder de zaadjes. Maak een dressing van de sesamolie, de sojasaus, het limoensap, de knoflook en de chilipeper. Hak de pindanoten en lente-uitjes grof.
-
5
Bak de courgetti 2 minuten in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de courgetti over de borden en leg er het rundvlees en de broccoli op. Werk af met de dressing, de pindanoten, de lente-uitjes en het basilicum.