Recept

Pasta puttanesca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vormgever Ankie kookt uit de voorraadkast: “Mijn man is de kok in huis en kan heel slim met producten uit de voorraadkast aan de slag. Deze pasta puttanesca is een échte gezinsfavoriet. Het geheim zit ’m volgens mij in de kwaliteit van de tomaten. Kies niet voor de goedkoopste, wel voor de beste.”

Tip: je kunt bliktomaten vervangen door een goeie kant-en-klare tomatensaus. Die van Think Tomato of Stoffels Tomaten zijn onze favoriet.

bereiding
  1. 1

    Doe de olijfolie in een pan en voeg de ansjovisfilets toe. Zet op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets wegsmelten. Voeg de knoflookplakjes en de chilivlokken toe en laat even bakken. Let erop dat de knoflook niet aanbakt.

  2. 2

    Voeg de kalamata-olijven en de kappertjes toe en bak ze 3 minuten mee. Doe er de tomaten bij, voeg een beetje oregano toe en laat de puttanescasaus op een zacht vuur 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en bewaar enkele lepels van het kookvocht. Meng de pasta door de saus en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Schep de pasta in borden en werk eventueel af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta puttanesca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!