Recept

Gepofte aardappel met kip, bonen, avocado en cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Gepofte aardappel met een Mexicaans tintje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en prik ze in met een scherp mes. Wrijf ze in met de olijfolie en leg ze op de rooster van de oven gedurende 45 minuten.

  2. 2

    Kook de kipfilet, laat wat afkoelen en snij in reepjes.

  3. 3

    Spoel de bonen en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Snij in plakjes. Sprenkel er het sap van een halve limoen over.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven. Maak er een kruis in met een scherp mes en duw de aardappel een beetje open. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Lepel er per aardappel 1 kl boter in. Strooi er daarna wat chilipoeder, enkele kipreepjes en al enkele bonen in. Strooi er het merendeel van de cheddar over en zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal uit de oven. Verdeel er de avocado, de rest van de bonen en de cheddar over en werk af met de koriander. Lekker met zure room of roomkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met kip, bonen, avocado en cheddar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!