Groentequiche met bodem van courgette
bereiding
-
1
Spoel de courgette en snij 'm met een mandoline in lange linten. Leg ze op de bodem van een kleine, goed ingevette ovenschaal. Spoel de spinazie en stoof kort aan in wat olie. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met de melk, kruid met peper en zout.
-
2
Verdeel de gorgonzola, spinazie en erwtjes over de courgettebodem en giet er het eiermengsel over. Werk af met de geraspte kaas. Bak 25 minuten in de oven tot het ei gestold is. Laat afkoelen en snij in stukken.
-
3
Maak het slaatje. Spoel de kerstomaten en snij in plakjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Meng rucola met de ui en tomaatjes. Strooi er de pijnboompitten over en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
4
Leg stukjes quiche in de bentobox, leg het slaatje en de banaan elk in een ander vakje.